zeneterápia Szántó Dóra Violával

a haladás, fejlődés, gyógyulás egy lehetséges útja
0630 3367 429
doraviola.szanto@gmail.com

A művészetek befonják, átölelik életemet. Szüleim festőművészek, a festmények jelenlétében, az alkotói folyamatok természetességében nőttem fel. Az ének, a zene szervesen átjárták létemet – édesanyám tudatosan és ösztönösen egyaránt zenével növelt. Aztán a zene és a mozdulat kapcsolata vált jelentőségteljessé életemben, táncoltam, amennyit csak tudtam.

A segítés, gyógyítás, lélek és egészség témái egyre jobban érdekeltek, bontakozott bennem a hasznosság vágya. A táncot sem tudtam puszta előadói műfajnak tekinteni, azt kerestem, hogy hogyan jelenhet meg benne a lélek, a lélek nehézségei, miként lehet ezeket megélni, hogyan lehet mozdulattal, hangzó mozdulattal segíteni. Így kezdett összeérni a zene, a tánc és a gyógyítás az életemben.

Az emberi hang öngyógyító és gyógyító erejét saját bőrömön tapasztaltam, azt hiszem, ez segített hozzá, hogy elvégezzem a zeneterapeuta továbbképzést. A mélybe tekintés, megélés és értelmézés szerves része életemnek, s része lehet bármelyikünkének...

Életünk során vannak nehéz helyzetek, küzdelmek, amikor a zene ereje továbblendíthet, mélységek megértéséhez hozzásegíthet, érzelmeink értelmezésében irányt mutathat. Az én dolgom pedig, hogy lássam, segítsem, jó irányba tereljem a kliens változó személyiségét, biztonságos teret adva változásának a zene erejéből merítve.

 

Növendék voltam a Mozdulatművészeti Stúdióban, majd a prágai Duncan Center Konzervatóriumban.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán elvégeztem a tanító szakot.

2013-ban zeneterapeuta módszer-specifikus szakirányú továbbképzésbe kezdtem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai karán. 2015-ben sikeresen diplomát szereztem, mint zeneterapeuta.