zeneterápia Szántó Dóra Violával

a haladás, fejlődés, gyógyulás egy lehetséges útja
0630 3367 429
doraviola.szanto@gmail.com

néhány szóban a műhelyről

2016.01.11 11:59

Színház-élőzene-tánc-improvizáció-terápia... szabadság! :-)

Mint táncosnak, számomra a mozdulat legfontosabb vonatkozása az érintés. Érinteni a talajt, a falat, a formát, a testet, magamat és a másikat, az embert, és általa a lelket… Nem a professzionalizmus érdekel, hanem a mozdulat hitelessége, az őszinteség, az önreflexió. Ennek ad teret ez a kezdeményezés. Olyan színházi élményt álmodtam meg, ahol mindenki szabad. Nincs korlát néző és előadó közt, nincsenek fix szerepek. Vagyunk, akik épp jelen vagyunk, és szabad lehetőségünk van egymásra hatni, egymásból építkezni, improvizatíve hangozni, énekelni, zenélni, mozdulni. Vagy csöndben maradi, figyelni, és a saját belső korlátainkkal ismerkedni, azokat megszeretni. Majd ezekről beszélni, ha jól esik.
Minden spontán történik. Van egy biztos pont, vagy inkább tengely: a téma. Ezt a bennem zajló aktualitás teremti. Egy versben, idézetben vagy dalban szoktam megjeleníteni...
Terveim szerint havonta egy műhelyt szervezek, lehetőség szerint más és más zenei hangzással. tt a zene több, mint kíséret. Az az erő, ami betölti a teret, a jelenlévők szívét-lelkét, ami elindítja a mozdulatot, ami szavak nélkül beszél és lehetőségeket ad. Maga a zene nem egy ismert vagy ismeretlen műalkotás, hanem a zenélő személyiségén keresztül a pillanatban születő varázslat.